Kurczak z grilla w rózowej marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 szt
  • jogurt naturalny

    3/4 szkl
  • musztarda paprykowa

    1 łyzka
  • keczup

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • tymianek

    1 łyzeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroiłam w paski w poprzek włókien i rozbiłam lekko na plastry. Posoliłam trochę.

Z jogurtu, keczupu, musztardy i przypraw zrobiłam marynatę i zanurzyłam w niej kawałki kurczaka, obtaczając je dokładnie. Wstawiłam na kilka godzin do lodówki.

Przed położeniem na grilla otrzepałam mięso z nadmiaru marynaty. Grillowaliśmy po ok. 5 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 05.08.2013 17:46
takie mięsko z grilla chętnie zjem
romanrafal 22.07.2013 16:43
pycha,palce lizać
ben-ka 12.01.2013 12:43
pyszne mięsko.
pacpaw 27.08.2012 20:46
a faktycznie dodać owocu róży do marynaty lub wywaru z róży. Ciekawe jakiego smaku taka marynata nadałaby mięsu
Rafał10 21.08.2012 17:57
uwielbiam połączenie piersi z keczupem :)
tom 21.08.2012 15:34
śliczne danie
edita15 21.08.2012 15:21
rewelacja
octo 21.08.2012 13:09
smacznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat