Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety z kurczaka
4 szt -
jogurt naturalny
3/4 szkl -
musztarda paprykowa
1 łyzka -
keczup
2 łyżki -
pieprz
do smaku -
sól do smaku
-
tymianek
1 łyzeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
(wędzona)
Sposób przygotowania
Z jogurtu, keczupu, musztardy i przypraw zrobiłam marynatę i zanurzyłam w niej kawałki kurczaka, obtaczając je dokładnie. Wstawiłam na kilka godzin do lodówki.
Przed położeniem na grilla otrzepałam mięso z nadmiaru marynaty. Grillowaliśmy po ok. 5 minut z każdej strony.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się