Kurczak z fasolką szparagową i czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • fasolka szparagowa (mrożona)

    0,5 kg
  • ogórki konserwowe

    3-4 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • papryka czerwona

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • olej

    do smazenia
  • ryż

    15 dkg
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak z fasolką szparagową i czerwoną fasolą foto
Kurczaka pokroić w kostkę doprawić do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni
Krok 2 - Kurczak z fasolką szparagową i czerwoną fasolą foto
Na tej samej patelni dusimy do miękkości fasolkę szparagową. Gdy fasolka będzie miękka dodać odsączoną i przepłukaną czerwoną fasolę oraz obrane z skórki i pokrojone w kostkę ogórki.
Krok 3 - Kurczak z fasolką szparagową i czerwoną fasolą foto
Chwilę dusimy razem dodajemy mięso.
Krok 4 - Kurczak z fasolką szparagową i czerwoną fasolą foto
Na końcu dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż.Wszystko razem mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 27.11.2013 09:25
smaczne jedzonko
kuklik 12.12.2012 15:00
szybkie i bardzo smaczne
angelika14 14.07.2012 13:48
pyszności w sam raz na szybki obiad
Iwona56 15.03.2012 21:52
pyszne
Krystyna32 10.02.2012 00:55
extra
Wiesława1 09.01.2012 22:30
super
kokoszka 29.12.2011 10:32
smaczne
stokrotka 20.11.2011 12:50
mniam
suzana 20.11.2011 11:12
pycha
Anna146 20.11.2011 09:53
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat