Kurczak z cytryną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak (1,2 kg)

    1 szt
  • cytryny

    2 szt
  • Goździki całe Prymat

    6 szt
  • przyprawy do potraw KUCHAREK

    1 łyżka
  • masła

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzenie:
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą KUCHAREK w środku i na zewnątrz. Cytryny umyć, wbić w każdą po 3 goździki, włożyć do wnętrza kurczaka i spiąć skórę szpilką kucharską. Ułożyć kurczaka w naczyniu żaroodpornym, polać stopionym masłem, skropić wodą i piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C. Po upieczeniu wyjąć cytryny, a kurczaka pokroić na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 14.10.2014 08:08
aromatyczny kurczak
Pani Domu 01.06.2013 23:52
piękny kurczak
Pani Domu 01.06.2013 23:52
piękny kurczak
Pani Domu 01.06.2013 23:52
piękny kurczak
Ewa36 04.09.2012 07:43
super
Ewa36 04.09.2012 07:43
super
Tika4444 04.04.2012 07:14
pięknie wygląda
Tika4444 04.04.2012 07:14
pięknie wygląda
berys18 12.03.2012 19:13
świetny pomysł
berys18 12.03.2012 19:13
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat