Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurczak (1,2 kg)
1 szt -
cytryny
2 szt -
Goździki całe Prymat
6 szt -
przyprawy do potraw KUCHAREK
1 łyżka -
masła
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Kurczak z cytryną
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą KUCHAREK w środku i na zewnątrz. Cytryny umyć, wbić w każdą po 3 goździki, włożyć do wnętrza kurczaka i spiąć skórę szpilką kucharską. Ułożyć kurczaka w naczyniu żaroodpornym, polać stopionym masłem, skropić wodą i piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C. Po upieczeniu wyjąć cytryny, a kurczaka pokroić na porcje.
Komentarze (51)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (41)