Kurczak z brzoskwiniami i mango

Kurczak z brzoskwiniami i mango

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    1, 5 kg
  • mango

    1 szklanka pokrojonych
  • brzoskwine

    1/2 szklanki pokrojonych
  • masło

    3 łyżki
  • wywar z kurczaka

    1,1/4 szklanki
  • plasterki cytryny

    4
  • gęsta śmietana

    1/2 szklanki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak z brzoskwiniami i mango

Filety z kurczaka kroimy na kawałki i obsmażamy na maśle aż do zrumienienia. Dodajemy pokrojone w kostkę mango i brzoskwinię. Na koniec wkładamy plasterki cytryny i wlewamy wywar. Następnie rondel przykrywamy i pieczemy ok 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po czym naczynie wyjmujemy z piekarnika. Ze środka wyjmujemy plasterki cytryny, a dodajemy śmietanę i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Naczynie można jeszcze postawić na małym ogniu aby sos troszkę odparował i stał się bardziej gęsty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

iga2 29.11.2011 20:41
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat