Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w zupie cebulowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
śmietana 18 proc 400 g
zupa cebulowa 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w zupie cebulowej

1. Kurczaka oczyścić pokroić w grubsze plastry. Usmażyć na tłuszczu na złoty kolor, od czasu do czasu podlać gorącą wodą.
2. Zupę cebulową rozmieszać w śmietanie, dodać chochlę sosu spod mięsa, w celu zahartowania i dodać do mięsa, zagotować.
3. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 28.04.2016 13:15
dawno nie robiłam pyszny
IKrakowianka 27.04.2016 23:30
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak