Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w ziołach z kluskami śląskimi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
bazylia 1 garść
lubczyk 1 garść
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kluski 30 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w ziołach z kluskami śląskimi

Zioła dokładnie myję, osuszam i drobno siekam. Mięso z kurczaka myję, osuszam, nacieram solą, pieprzem, po czym obtaczam dokładnie w ziołach. Przekładam mięso na rozgrzany olej na patelnię i smażę z obydwu stron do lekkiego zarumienienia. Usmażonego kurczaka osączam na papierowych ręcznikach. Danie podaję z kluskami śląskimi, surówką z kapusty pekińskiej i surówką z kapusty czerwonej. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 09.10.2012 19:24
pychotka ;)
Małgorzata106 09.10.2012 18:53
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak