Kurczak w tahini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 sztuki
  • sos tahini

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • czosnek

    1 ząbek
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka kurze marynujemy w tahini, miodzie, oliwie z oliwek i przyprawach. Moje marynowały się kilka godzin. Co jakiś czas porządnie je smarujemy marynatą. Czosnek kroimy w plastry. Udka wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy aż się ładnie przypieką z ułożonymi na nich plastrami czosnku. Ja na koniec swoje udka grillowałam przez kolejne 5 - 10 minut, dzięki czemu mają taką chrupiącą skórkę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 05.09.2012 15:29
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat