Kurczak w sosie winogronowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 kg
  • masło

    3 łyżki
  • pieprz biały mielony

    1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • winogrona zielone

    75 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z winogron wycisnąć sok (najlepiej w sokowirówce). Kurczaka pokroić na kawałki. Każdy kawałek natrzeć przyprawą KUCHAREK pomieszaną z pieprzem i odstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie obsmażyć kawałki kurczaka na maśle i przełożyć do brytfanny. Polać sokiem z winogron i piec 1 godz. w temperaturze 185°C. Wyparowany sos uzupełnić sokiem. Przed podaniem posypać natką. Podawać z ryżem i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 14.02.2011 15:33
pieczony kurczak zawsze dobrze smakuje
Barbara55 12.10.2010 16:24
ciekawy sos do kurczaka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat