kurczak w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    60 dag
  • musztrda kremska

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • smietana 18%

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroje na większe kwadraty i delikatnie rozbijam tak jak kotleciki. Obsypane pieprzem, papryczką chili i solą a następnie obtoczone w mące piekę na patelni z obu stron. Upieczone kawałki przerzucam do woka i zalewam 1,5 szklanki bulionu przygotowanego wcześniej z kostki rosołowej. Duszę pod przykryciem ok. 15 min a następnie dodaję musztardę, koperek, por( kilka talarków)- dalej dusimy ok.10 min. Na koniec zaprawiam śmietaną i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 24.12.2010 23:25
brzmi apetycznie!!!
mysza666 03.12.2010 16:38
mniam:)
jarek4 26.11.2010 18:50
takiego jeszcze nie jadłem
Ewelina43 21.11.2010 15:32
mniam
Monika193 19.11.2010 09:46
pycha
Mysiunia 17.11.2010 12:03
ciekawy przepis i ladne wykonanie:)
Tomek16 15.11.2010 12:46
warto zrobić
goofy9 14.11.2010 23:41
wygląda pysznie
krzyniu1984 11.11.2010 07:40
super!
Agnieszka172 07.11.2010 12:59
mała poprawka: bulionu robię 3/4 szklanki a nie 1,5. Sorki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat