Kurczak w sosie cytrynowo - koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    0,5 kg
  • cytryna

    0,5 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól, pieprz

  • sos biały gotowy

  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić na kawałki, włożyć do gotującej wody (ok. pól litra), dodać pokrojoną w cząstki cytrynę. Mięso odcedzić. Sos bieły przygotowac wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietanę, kurkumę i koper oraz mięso. dusić ok 10 minut. Podawać z ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 04.07.2013 14:46
chętnie wypróbuję
MagdaXXX 31.05.2012 19:24
mniam
Marek6 27.09.2011 00:27
super
smakoszek 09.07.2011 01:08
świetny
joanna77 23.06.2011 12:49
super
Tika4444 21.06.2011 20:30
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat