Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w śmietanie z boczkiem i porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
pierś z kurczaka 1
bulion drobiowy 300 ml
por 1
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
musztarda 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w śmietanie z boczkiem i porem

Boczek kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na patelni. Pierś myjemy, kroimy i dodajemy do boczku. Chwilę smażymy. Dodajemy łyżkę musztardy, zalewamy bulionem. Dusimy ok 10 min pod przykryciem. Por dokładnie myjemy i kroimy w krążki. Dodajemy do kurczaka. Dusimy aż krążki pora zmiękną. Zagęszczamy śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

blankkaa 10.03.2014 21:26
Pyszny przepis. Obiad syty i smaczny.
Joannasz3190 10.03.2014 20:26
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak