Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w śliwkowych powidłach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1000 g
powidła śliwkowe 300 g
oliwa 20 ml
sos sojowy 10 ml
miód 20 g
sól
Papryka ostra mielona Prymat
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w śliwkowych powidłach

Miód, konfitura, sos sojowy, oliwa, sól, pieprz, papryka. wszystko mieszamy. Najlepiej blenderem. Kostkę bulionową rozpuszczamy z 1/2 szklanki gorącej wody i zalewamy pierś z kurczaka. Następnie wszystkie składniki łączymy. Zostawiamy w zaprawie na noc w lodówce. Pieczemy w temperaturze 14o stopni przez ok 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.04.2013 07:49
Moje smaki, chociaż kurczaka nie robiłam jeszcze w ten sposób ;) Mam za sobą różną wieprzowinę i kaczkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak