Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w skorupce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
majonez 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
jajko 1
oregano 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w skorupce

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki i obsypać Kucharkiem.
Krok 1 - Kurczak w skorupce foto
2
Jajko roztrzepać widelcem, dodać mąkę, majonez, musztardę i oregano i wymieszać na jednolitą masę. Kawałki mięsa maczać w przygotowanej masie i smażyc na głębokim oleju z obu stron na rumioano.
Krok 2 - Kurczak w skorupce foto
3
Można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno.
Krok 3 - Kurczak w skorupce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 03.06.2013 07:21
Lubię takie z chrupiącą skórka :)
rjustysia 16.11.2012 17:58
pięknie przypieczone :)
agnieszka214 13.11.2012 08:30
bardzo pysznie wyglada lubei takei miesko
agnieszka214 13.11.2012 08:30
bardzo pysznie wyglada lubei takei miesko
agnieszka214 13.11.2012 08:30
bardzo pysznie wyglada lubei takei miesko
Ada-Gaba 12.11.2012 08:01
super
Katarzyna/kate1980 11.11.2012 22:19
świetny
Wafelek2601 11.11.2012 16:50
Takie mięsko musi smakować
ziutula
ziutula 11.11.2012 00:24
lubię tak przypieczone każde mięsko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak