Kurczak w porach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    4 szt.
  • pory

    2 szt.
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • Tymianek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • sok z cytryny

    1/2 szt.
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ćwiartki z kurczaka nacieramy czosnkiem i posypujemy obficie tymiankiem. Podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pory kroimy w półplasterki i dodajemy do kurczaka. Wlewamy 2 szklanki Wody. Dodajemy przyprawę Kucharek. Dolewamy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Całość dusimy około 20 min. pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 12.09.2016 12:59
Moja teściowa robi pysznego królika w porach, a ze lubimy pory, to ja robię też inne mięsa.
Róża1 12.09.2016 10:29
bardzo smaczny :-)
AZgotuj 12.09.2016 10:06
przepyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat