Kurczak w papilotach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak (ok.1,3 kg)

    1 szt
  • słoniny lub surowego boczku

    8 plastrów
  • pomidorów

    50 dag
  • czosnku

    3 ząbki
  • suszonej natki pietruszki Prymat

    3 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3 łyżki
  • sól

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na 8 porcji. Każdą porcję posypać ziołami, solą i pieprzem. Owinąć w słoninę lub boczek, spiąć wykałaczką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz czosnek, i dusić na małym
ogniu 45 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami z wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 06.10.2012 10:34
fajny kurczak
Pani Domu 06.10.2012 10:34
fajny kurczak
Ewa36 27.09.2012 15:01
super
Ewa36 25.09.2012 23:54
super
joanna77 14.11.2011 09:46
mniam
AgaS10 30.01.2011 14:09
Nazwa super:)
szajba2 17.12.2010 15:40
lubię kurczaki nawet bez papilotów
Babciagramolka 15.12.2010 09:09
I na pewno nie jest wysuszony - brawo
bami 05.11.2010 16:48
Genialna nazwa :D Przepis wygląda całkiem całkiem. Jako fanka drobiu jestem jak najbardziej ZA! :)
berys18 29.10.2010 10:03
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat