Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w papilotach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak (ok.1,3 kg) 1 szt
słoniny lub surowego boczku 8 plastrów
pomidorów 50 dag
czosnku 3 ząbki
suszonej natki pietruszki Prymat 3 łyżki
oregano 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 łyżki
sól 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w papilotach

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na 8 porcji. Każdą porcję posypać ziołami, solą i pieprzem. Owinąć w słoninę lub boczek, spiąć wykałaczką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz czosnek, i dusić na małym
ogniu 45 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.10.2012 10:34
fajny kurczak
Pani Domu 06.10.2012 10:34
fajny kurczak
Ewa36 27.09.2012 15:01
super
Ewa36 25.09.2012 23:54
super
joanna77 14.11.2011 09:46
mniam
AgaS10 30.01.2011 14:09
Nazwa super:)
szajba2 17.12.2010 15:40
lubię kurczaki nawet bez papilotów
Babciagramolka 15.12.2010 09:09
I na pewno nie jest wysuszony - brawo
bami 05.11.2010 16:48
Genialna nazwa :D Przepis wygląda całkiem całkiem. Jako fanka drobiu jestem jak najbardziej ZA! :)
berys18 29.10.2010 10:03
fajny przepis
mikrusiak 08.08.2010 14:30
lubię kurczaka...ale w papilotach jeszcze nie próbowałam...
Mariposas 15.07.2010 09:24
Ten kurczak musi być pyszny
Barbara55 19.06.2010 19:48
ciekawa nazwa
halina17 26.05.2010 19:02
Dobry kolejny przepis na kurczaka.
Małgorzata113 12.05.2010 08:41
W sam raz na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak