Kurczak w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1,5 kg
  • olej do smażenia

    500- 700 ml
  • ocet winny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • woda

    200 ml
  • wino

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Ocet winny wymieszać z winem, wodą, ziołami, roztartym czosnkiem i pieprzem. Kurczaka przełożyć do miski i zalać marynatą, po upływie 2 godzin wyjąć i oprószyć delikatnie solą. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 04.03.2014 23:21
smaczny kurczak
Seba 18.05.2013 08:40
lubię mięsko marynowane
Katarzyna/kate1980 25.04.2012 22:52
super
szajba2 22.08.2011 15:33
lubię bardzo kurczaka
tomek18 16.08.2011 12:20
super
wolochski 05.07.2011 13:24
super
Barbara55 29.06.2011 17:37
dla mnie ok .:-)
kielcok1 03.06.2011 19:52
kurczakiem to można sobie podjeść
pioge7 23.02.2011 15:50
super
rakow2 22.02.2011 15:43
kurczak jest super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat