Kurczak w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z kurczaka

    1 sztuka
  • piwo

    100 ml
  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    1 sztuka
  • Majeranek suszony Prymat

    szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec nacieramy musztardą, suszoną papryką i majerankiem, posypujemy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 min.
Do foremki wrzucamy pokrojoną cebulę i zalewamy piwem.
Układamy kurczaka, na górę kurczaka kładziemy rozpłaszczony szerokim nożem 1 duży ząbek czosnku.
Pieczemy ok 45 min w temperaturze 180stopni. Z czego 30 minut pod przykryciem, jeśli chcemy bardziej zarumienioną skórę to skracamy ten czas

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat