Kurczak w majeranku

Kurczak w majeranku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

  • jajko

    3
  • majeranek

    1 łyżka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyzka
  • czosnek

    3 ząbki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak w majeranku

Jajka rozmieszać, dodać vegetę, czosnek i mąkę oraz majeranek. Do tak przygotowanego sosu włożyć kurczaka pokrojonego na plastry i całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu smażyć tak jak zwykłe schabowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Grażyna13 21.12.2011 10:28
Smakowity :)
Kate131 30.07.2011 09:50
smaczny kurczaczek
Grażyna13 13.11.2010 12:56
bardzo lubię majeranek, muszę wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat