Kurczak w cieście piwnym

Kurczak w cieście piwnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

  • smalec

    25 dag
  • piwo

    2 szklanki
  • mąka

    20 dag
  • jajko

    3 szt.
  • pieprz

  • sól

  • Owoc jałowca cały Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak w cieście piwnym

Z mąki, jajek, piwa i przypraw przyrządzamy ciasto. Kurczaka kroimy na porcje. Obtaczamy w cieście i smażymy na tłuszczu. Gdy mięso zarumieni się z obu stron zostawiamy pod przykryciem na ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat