kurczak tajski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier najepiej brązowy

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • pieprz świeżo zmielony

    1/2 łyżeczki
  • ogórek

    1 szt
  • kolendra

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy osuszamy rozbijamy tłuczkiem na plastry o grubości 1 cm.Przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z sosem sojowym sokiem z cytryny lub limonki cukrem i oliwą na koniec przyprawiamy solą i pieprzem .Zalewamy mięso marynatą dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny.Pieczemy na tackach na mocno rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony.Upieczone przekładamy na deskę kuchenną i kroimy na centymetrowe paski i układamy na półmisku razem z pokrojonym na pasterki ogórkiem i posypujemy świeżą kolendrą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 26.11.2011 21:46
ciekawe
Krystyna32 26.11.2011 00:04
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat