Kurczak smażony z ogórkiem zielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyńcza pierś z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    0,5 łyżeczki
  • ogórki gruntowe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ocet połączyć z przyprawą do kurczaka. Pierś pokroić w kostkę, zalać octem z przyprawą, dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki. Następnie wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnię i obsmażyć mięso z każdej strony. Dodać pokrojone na mniejsze części ogórki, przyprawić danie pieprzem. Wymieszać. Na górę wbić jajko, posypać je Kucharkiem oraz pieprzem. Przykryć patelnię. Smażyć całość do momentu, aż białko będzie ścięte, a żółtko płynne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat