Kurczak smażony z ogórkiem zielonym

Kurczak smażony z ogórkiem zielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyńcza pierś z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    0,5 łyżeczki
  • ogórki gruntowe

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak smażony z ogórkiem zielonym

Ocet połączyć z przyprawą do kurczaka. Pierś pokroić w kostkę, zalać octem z przyprawą, dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki. Następnie wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnię i obsmażyć mięso z każdej strony. Dodać pokrojone na mniejsze części ogórki, przyprawić danie pieprzem. Wymieszać. Na górę wbić jajko, posypać je Kucharkiem oraz pieprzem. Przykryć patelnię. Smażyć całość do momentu, aż białko będzie ścięte, a żółtko płynne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat