Kurczak pod jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • jabłka

    4 sztuki
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka

    1 do smaku
  • rozmaryn świeży

    3 gałążki
  • bazylia

    4 gałązki
  • olej

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak pod jabłkami foto
Pierś z kurczaka myje i kroję na kawałki.
Krok 2 - Kurczak pod jabłkami foto
Przekładam do miski dodaję pokrojoną bazylię, gałązkę rozmarynu, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, majeranek, ocet, olej.Dokładnie mieszam i odstawiam w marynacie na godzinę albo dłużej.
Krok 3 - Kurczak pod jabłkami foto
Mięso przekładam na patelnię, i podsmażam razem z cebulką. Dodaję pokrojone cząstki jabłek które nie obieram ze skóry, ale wydrążam środki. Mięso dalej podsmażam aż jabłka będą miękkie. Pod koniec dodaję żurawinę suszoną. Dekoruję rozmarynem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.10.2014 13:46
ciekawe danie
Janina 27.09.2014 17:39
Wspaniałe jedzonko;)
VioletoweKucharzenie 27.09.2014 14:16
apetyczne danie
molanka 27.09.2014 12:07
bardzo oryginalne danie
dodi 27.09.2014 12:01
pyszny kurczaczek
Triss 27.09.2014 11:01
zjadłabym. :)
DorotaZ 27.09.2014 10:34
Pyszne danie
Helena63 27.09.2014 10:21
ciekawy pomysł który chętnie wypróbuję
Wafelek2601 27.09.2014 09:53
Pyszne danie
Renata9 27.09.2014 09:02
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat