KURCZAK PO PROWANSALSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    15-20 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1-2 łyżki
  • marchew

    2 szt
  • pieprz

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    wg uznania
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na części ,umyć i osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem i ziołami.Każdy kawałek kurczaka posmarować oliwą i odstawić najlepiej na noc.Marchew i cebule obrać i pokroić w plasterki,czosnek na połówki.Do naczynia żaroodpornego przełożyć mięso ,dodać pokrojone warzywa i pomidorki.Koncentrat wymieszać w szklance wody i zalać mięso.Piec w piekarniku ok.45 minut w temp.180 st.C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 03.09.2013 11:33
smaczny :-)
Róża1 01.09.2013 23:24
bardzo smaczne mięsko :-)
Grazyna0211 29.08.2013 12:45
smaczne danie
Wafelek2601 11.08.2013 10:35
Lubię takiego kurczaka
berys18 29.07.2013 17:22
pyszny kurczak
dianix 19.07.2013 22:45
uwelbiam kurczaka :)
Pani Domu 13.01.2013 16:26
pycha kurczak
Dorota59 11.12.2012 18:52
znakomite mięsko
Krystyna32 10.11.2012 09:23
super
Dorian 17.10.2012 19:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat