Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po indyjsku
Kroki postępowania
Z mięsa ściągamy również skórę a gotowe mięso kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek drobno siekamy i wrzucamy do miseczki.
Do tej samej miseczki ścieramy świeży imbir i wszystko mieszamy.
Przygotowujemy sobie w miseczce mieszankę przypraw: cynamon, pieprz cayenne oraz curry.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy 2 łyżki octu winnego i mieszamy.
Na patelnię wlewamy 100 ml śmietany, 100 g przecieru pomidorowego i puszkę pomidorów.
Przygotowane mięso solimy i dodajemy trochę soli do sosu.
Wrzucamy mięso do sosu i mieszamy.
W garnku gotujemy wodę i wrzucamy ryż.
Orzechy nerkowca rozdrabniamy w moździerzu lub przy pomocy blendera. Połowę wrzucamy do sosu i całość gotujemy 10-15 min i sprawdzamy czy mięso nie jest surowe.
S M A C Z N E G O ! !!