Kurczak po indyjsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 g
  • Imbir mielony Prymat

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • sól i pieprz

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy przyprawami i odstawiamy na min. 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka na złoto, podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 06.11.2016 15:34
Pyszności!
Pani Domu 28.10.2016 12:17
smaczne danie
Ewelina1991 27.10.2016 08:52
dobre mięsko
Diana Rusiłowicz 27.10.2016 00:54
Wygląda smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat