Kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2 sztuki
  • sos sojowy

    do smaku
  • tabasco

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • żółta papryka

    1/2 sztuki
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • przyprawa do kurczaka

    1/2 opakowania
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula biała

    1/2 główki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka smarujemy tabasco tabasco i olejem , dodajemy również przyprawę do kurczaka i sól. Dodajemy drobniutko posiekany korzeń imbiru i czosnek. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Następnie dodajemy kilka kropelek sosu sojowego. Kapustę siekamy grubiej i 10 min gotujemy na parze. Po ugotowaniu posypujemy pieprzem.Paprykę kroimy na średniej wielkości kawałeczki i razem z kapustą dodajemy do naczynia z udkami. Pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 30.08.2010 15:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat