kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kurczaka

    4 szt
  • ser żółty

    15 dag
  • olej

    4 łyżki
  • curry

    2 łyżeczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki. Następnie delikatnie tłuczkiem rozbić. Z oleju, przyprawy curry, rozdrobnionego czosnku i soku z cytryny przyrządzić marynatę mieszając wszytko dokładnie. Mięso wstawić do przygotowanej marynaty na około dwie godziny. Ser żółty zetrzeć na race o drobnych oczkach. Mięso układać na ruszcie, posypywać serem. Piec tak długo, aż ser choć trochę się stopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat