kurczak po chińsku

kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kurczaka

    4 szt
  • ser żółty

    15 dag
  • olej

    4 łyżki
  • curry

    2 łyżeczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kurczak po chińsku

Mięso pokroić na kawałki. Następnie delikatnie tłuczkiem rozbić. Z oleju, przyprawy curry, rozdrobnionego czosnku i soku z cytryny przyrządzić marynatę mieszając wszytko dokładnie. Mięso wstawić do przygotowanej marynaty na około dwie godziny. Ser żółty zetrzeć na race o drobnych oczkach. Mięso układać na ruszcie, posypywać serem. Piec tak długo, aż ser choć trochę się stopi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat