Kurczak pieczony w piwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1
  • piwo

    1 butelka
  • kminek

  • Czosnek suszony Prymat w młynku

  • pieprz

  • sól

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, a później osuszamy i smarujemy przyprawami : przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą, mielonym czosnkiem, kminkiem. Kurczaka najlepiej odstawić do lodówki na dwie lub trzy godziny. Butelkę z piwem myjemy, a później nabijamy na kurczaka. Tak nabitego kurczaka pieczemy przez około niecałą godzinę w 180 stopniach. W czasie pieczenia dobrze jest polać kurczaka piwem, które wypłynęło z butelki. Gotowego kurczaka kroimy i podajemy do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SylwiaMagdaSabin 30.11.2011 10:37
extra
pioge7 26.11.2011 08:31
super
sylwia / sytofala 25.11.2011 22:19
uwielbiam:) pieczesz go na stojąco , oczywiście ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat