Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony na piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
czosnek ząbek
piwo butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony na piwie

Kurczaka myjemy,osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy przyprawą do drobiu. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy nim kurczaka. Odstawiamy na godzinę żeby dobrze nasiąknął czosnkiem. Po tym czasie nakładamy kurczaka na szyjkę otwartego piwa i pieczemy przez godzinę.
--Kurczaka pieczemy w zależności od wagi,na każdy kilogram musi być to godzina czasu--
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.06.2013 13:35
bardzo smaczny
agnieszka214 12.03.2013 10:20
tez taki robie pyszny jest na obaid
MAR3STA 01.11.2012 11:16
jaki rumiany, a zapach na pewno przyciągał zwłaszcza męskie nose
PaniMISIOWA 29.10.2012 18:45
apetyczny!
Jodaj 28.10.2012 21:03
super kurczaczek :)
Rafał10 27.10.2012 10:02
mniam mniam, już dawno nie jadłam takiego kurczaczka :)
Silver Teaspoon 26.10.2012 20:14
apetyczny
zolzica 26.10.2012 19:20
hahaha :) fikuśny kurak :))
kasiaw 26.10.2012 19:12
musi być pyszny
Sylwia26 26.10.2012 19:12
apetycznie wygląda :)
maciek7 26.10.2012 19:09
pycha
AURELKA 26.10.2012 19:08
poezja smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak