kurczak nadziewany bułką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1000 g
  • tłuszcz

    30 g
  • sól

  • inne przyprawy

  • Farsz:

  • bułka

    20 g
  • jajko

    2 sztuki
  • tłuszcz

    7 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować farsz: Bułkę namoczyć w mleku. Tłuszcz rozetrzeć z żółtkiem, dodać wyciśniętą bułkę, posiekaną natkę, sól i ponownie rozetrzeć. Białko ubić na pianę, dodać do bułki i wymieszać. Oczyszczonego kurczaka opłukać, natrzeć solą i przyprawami, wypełnić farszem, zaszyć. Włożyć do brytfanny, obłożyć plastrami słoniny, wstawić do gorącego piekarnika. Piec początkowo na bardzo silnym ogniu- przez 15 minut, następnie zmniejszyć płomień i dopiec, polewając w miarę potrzeby sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
usmiech 23.04.2012 11:55
ciekawe
Ania67 12.04.2011 10:49
Fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat