Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

kurczak nadziewany bułką

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
1000 g
tłuszcz
30 g
sól
Sklep Prymat
inne przyprawy
Farsz:
bułka
20 g
jajko
2 sztuki
tłuszcz
7 g
natka pietruszki
2 g
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak nadziewany bułką

Przygotować farsz: Bułkę namoczyć w mleku. Tłuszcz rozetrzeć z żółtkiem, dodać wyciśniętą bułkę, posiekaną natkę, sól i ponownie rozetrzeć. Białko ubić na pianę, dodać do bułki i wymieszać. Oczyszczonego kurczaka opłukać, natrzeć solą i przyprawami, wypełnić farszem, zaszyć. Włożyć do brytfanny, obłożyć plastrami słoniny, wstawić do gorącego piekarnika. Piec początkowo na bardzo silnym ogniu- przez 15 minut, następnie zmniejszyć płomień i dopiec, polewając w miarę potrzeby sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 23.04.2012 11:55
ciekawe
Ania67 12.04.2011 10:49
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak