kurczak na wloskiej kapuscie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko kurczaka

    6 szt.
  • marchewka

    1 szt.
  • olej

  • gałka muszkatałowa

  • sól

  • pieprz

  • bulion warzywny

    1 szkl.
  • cebula

    1 szt.
  • kapusta włoska

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyj,natrzec galka muszkatalowa i wsadzic do lodowki na ok.1 godz. .Kapuste poszatkowac,marcgewke zetrzec na tarce acebule pokroic w kostke. .Udka podsmazamy na oleju z obu stron.Wyjmujemy je z patelni a na ich miejsce wkladamy posztkowana kapuste,marchewke i cebule,na wierzch ukladamy podsmazone udka i zalewamy bulionem.Dusimy az warzywa zmiekna.doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 18.01.2012 10:48
ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze kurczaka z gałką muszkatołową
MAŁY 12.06.2011 17:05
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat