Kurczak kebab-gyros

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczka

    0,5
  • Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat

  • ryż

    200 g
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • cebula

    1
  • czosnek

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka umyć i pokroić na kostkę (zamiast fileta może być mięso z kurczaka obrane z kości – tańszym kosztem). Do fileta dosypać przyprawę Kebab-Gyros Prymat, dodać czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość wymieszać i pozostawić na pół godziny. Ryż w torebkach ugotować na kostce rosołowej. Fileta usmażyć na patelni na margarynie i wodzie (dolewać wody gdy wyparuje). Jeśli ktoś lubi może smażyć na oleju. Gdy mięso już usmażone to dodać ryż na patelnię i całość wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 20.11.2011 12:17
napewno smaczne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat