Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak grillowany paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 60 dag
udka z kurczaka 60 dag
olej roślinny 100 ml
sól 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak grillowany paprykowy

Skrzydełka i udka z kurczaka myjemy. Solimy do smaku. Posypujemy papryką czerwoną słodką oraz ostrą. Wlewamy olej i całość mieszamy. Chowamy do lodówki, aby mięso nabrało smaku. Grillujemy na kratce na kolor rumiany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.02.2014 20:52
Super potrawka grillowa :-)
Ewa6274879 05.09.2012 15:06
taki kurczak miałby u mnie na grillu wielu zwolenników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak