Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
fasolka szparagowa 300 g
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 3 łyżki
makaron żytni 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso. Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy przyprawą garam masala. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodajemy śmietanę. Jeżeli kurczak wydaje się nam za suchy podlewamy go odrobina bulionu. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości (makaron żytni bardzo szybko robi się mięciutki, dosłownie po kilku minutach). Makaron łączymy z kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.09.2015 15:35
smaczny pomysł
kasiaw 28.09.2015 11:25
szybkie i smaczne danie
Ania67 28.09.2015 10:58
Smakowita propozycja
VioletoweKucharzenie 28.09.2015 10:40
Aromatyczny kurczak o słodko ostrym posmaku z zieloną sezonową fasolką szparagową i zdrowym żytnim makaronem. Po prostu rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak