Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany wątróbką

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
1 sztuka
kajzerka
1 sztuka
wątróbki drobiowe
15 dkg
mleko
200 ml
jaja
2 sztuki
masło
1/2 kostki
posiekana zielenina
1 pęczek
cukier
do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany wątróbką

Kurczaka natrzeć kucharkiem i pieprzem. ODstawić do lodówki na godzinę. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zmielić w maszynce razem z wątróbką. Dodaj jaja, połowe masła,i tartą bułkę oraz zieleninę. Farsz dokładnie wymieszaj, napełnij nim kurczaka, zwiąż. Resztę masła posiekaj i ułóz na mięsie. Piec ok 2 godzin w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.11.2011 10:16
super
Iwona51
Iwona51 19.11.2011 09:46
smaczny
novita26 19.11.2011 07:53
mnaim mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak