Kurczak faszerowany wątróbką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 sztuka
  • kajzerka

    1 sztuka
  • wątróbki drobiowe

    15 dkg
  • mleko

    200 ml
  • jaja

    2 sztuki
  • masło

    1/2 kostki
  • posiekana zielenina

    1 pęczek
  • cukier

    do smaku
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz cytrynowy

    do smaku
  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka natrzeć kucharkiem i pieprzem. ODstawić do lodówki na godzinę. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zmielić w maszynce razem z wątróbką. Dodaj jaja, połowe masła,i tartą bułkę oraz zieleninę. Farsz dokładnie wymieszaj, napełnij nim kurczaka, zwiąż. Resztę masła posiekaj i ułóz na mięsie. Piec ok 2 godzin w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 21.11.2011 10:16
super
Iwona51 19.11.2011 09:46
smaczny
novita26 19.11.2011 07:53
mnaim mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat