Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany pieczarkami

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak
pieczarki 500 g
cebula 1 szt
papryka 1 szt
ser żółty 3 łyżki
pieprz
sól
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kurczaka myjemy osuszamy i nacieramy przyprawami.
Krok 1 - Kurczak faszerowany pieczarkami foto
2
Pieczarki oczyszczamy kroimy ,cebulę obieramy i kroimy w kostkę .Pokrojone warzywa podsmażamy na maśle.
Krok 2 - Kurczak faszerowany pieczarkami foto
3
Do podsmażonych pieczarek dodajemy posiekaną natkę pietruszki,ser i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Kurczak faszerowany pieczarkami foto
4
Gotowym farszem nadziewamy kurczaka ,otwór spinamy wykałaczkami,nóżki związujemy nicią.Pieczemy ok 1 godz. w 180C
Krok 4 - Kurczak faszerowany pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 20.06.2014 11:58
bardzo apetyczne :)
Barbara13 19.06.2014 23:32
fajnie nadziany kurczaczek :)
Zdzisław 19.06.2014 22:05
dla mnie pyszna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak