Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany jabłkami i żurawina :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyzki
jabłka 3 sztuki
żurawina suszona 2\3 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany jabłkami i żurawina :)

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynatę złożona z oleju i przyprawy do kurczaka Prymat. Nakładamy ją na drób i wstawiamy na noc do lodówki.
Krok 1 - Kurczak faszerowany jabłkami i żurawina :) foto
2
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do jabłek dodajemy suszoną żurawiną i sok z cytryny .
Krok 2 - Kurczak faszerowany jabłkami i żurawina :) foto
3
Przystępujemy do faszerowania zamarynowanego kurczaka .
Krok 3 - Kurczak faszerowany jabłkami i żurawina :) foto
4
Kurczaka umieszczamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy około 1 godziny i20 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 4 - Kurczak faszerowany jabłkami i żurawina :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 30.09.2017 12:59
świetne danie
jejkuchnia 30.09.2017 08:11
Uwielbiam połączenia mięsa z owocami. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak