Kurczak curry w porach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • curry

    2 łyżeczki
  • por (biała część)

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • mascarpone

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w niezbyt cienkie paseczki. Oprószamy go jedną łyżeczką curry, lekko solimy i pieprzymy. Podsmażamy na złoto i odkładamy.

Pory kroimy w krążki i podsmażamy na ok. 2 łyżkach masła. Gdy jest już miękki, dorzucamy do niego kurczaka i resztę curry, smażymy około 4 minut. Wyłączamy gaz i wlewamy śmietankę, delikatnie mieszając zawartość patelni. Jeśli trzeba - pieprzymy potrawę do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 09.06.2011 20:04
super !
Grażyna13 23.12.2010 15:00
Pyszny !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat