Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak curry po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
bukier smaku 2 łyżki
pieczarki 400 g
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
curry
pieprz
masło
sól
cebula 1 szt
papryka zielona 1 szt
marchew 1 słoik
kukurydza 1 słoik
groszek 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak curry po chińsku

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka gotujemy do miękkości w 2 łyżkach Bukietu Smaku.
Krok 1 - Kurczak curry po chińsku foto
2
Gdy mięso będzie miękkie, studzimy je i rozrywamy.
Krok 2 - Kurczak curry po chińsku foto
3
W tym czasie cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy, dorzucając do cebuli i przyprawiamy solą i pieprzem. Papryki kroimy w kostkę i również smażymy wraz z pieczarkami i cebulą. Na koniec wrzucamy mieszankę meksykańską.
Krok 3 - Kurczak curry po chińsku foto
4
. Chwilę dusimy wszystko razem. Porwane, ugotowane piersi wrzucamy do garnka, wlewamy 3 chochle powstałego rosołu i dorzucamy podsmażone: cebulę, pieczarki i papryki oraz mieszankę.
Krok 4 - Kurczak curry po chińsku foto
5
Wszystko razem gotujemy około 30 minut, przyprawiając przyprawą curry i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Krok 5 - Kurczak curry po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak