Kurczak chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • chili w proszku

    1 łyżka
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kulczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebule siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy kurczaka i obsmażamy. Gdy pierś będzie usmażona podlewamy odrobiną wody. Śmietanę hartujemy sosem spod kurczaka, mieszamy z chili i wlewamy do całości. Chwilę dusimy. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat