kura ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • kura

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • szpinak

    1/2 kg
  • kolendra mielona

    łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    trochę
  • masło

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1: Kurę, cebulę i marchew włożyć do garnka, wlać tyle wody, aby wszystko przykryła.
Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godz., aż mięso będzie miękkie. Wywar odlać do innego naczynia. Szpinak grubo posiekać.Kolendrę i sól z czosnkiem utrzeć na pastę.Do rondla z rozgrzanym masłem lub margaryną włożyć kawałki kury i pastę z przyprawami, smażyć przez 10 min.
Dodać szpinak i smażyć na średnim ogniu przez 10 min., kilkakrotnie mieszając.Doprawić solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat