kura ze szpinakiem

kura ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • kura

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • szpinak

    1/2 kg
  • kolendra mielona

    łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    trochę
  • masło

    trochę
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kura ze szpinakiem

1: Kurę, cebulę i marchew włożyć do garnka, wlać tyle wody, aby wszystko przykryła.
Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godz., aż mięso będzie miękkie. Wywar odlać do innego naczynia. Szpinak grubo posiekać.Kolendrę i sól z czosnkiem utrzeć na pastę.Do rondla z rozgrzanym masłem lub margaryną włożyć kawałki kury i pastę z przyprawami, smażyć przez 10 min.
Dodać szpinak i smażyć na średnim ogniu przez 10 min., kilkakrotnie mieszając.Doprawić solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat