kura w sosie ziołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    400 g
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • serek topiony

  • żółtko jajek

    1
  • bazylia

  • tymianek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś oczyścić, pokroić, ugotować. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, podlać rosołem z kury, zagotować, dodać śmietanę, zdjąć z ognia, podprawić sos żółtkiem, dodać serek topiony. Dodać zioła sól i pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maniek2 07.12.2011 18:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat