kura gotowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1 szt.
  • włoszczyzna

    25 dag
  • cebula

    5 dag
  • ziele angielskie

  • pieprz

  • sól

  • zielona pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurę zalać wrzącą wodą, dodać sól i przyprawy, powoli gotować. Gdy kura jest trochę miękka, dodać włoszczyznę oczyszczoną, zrumienioną cebulę, ugotować do miękkości. Miękka kurę wyjąć, pokroić na części, ułożyć na półmisku, przybrać rozdrobnionymi warzywami z wywaru.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marybeth 04.11.2011 21:05
lubię :)
Sylwia88 09.04.2011 15:30
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat