Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kunafa z syropem cukrowym i orzechami włoskimi.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto: 5 dag
masło 1 łyżka
woda 4 łyżki
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
orzechy włoskie 5 szt
pistacje 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kunafa z syropem cukrowym i orzechami włoskimi.

Z cukru i wody ugotować syrop, dodać wiórki masła i sok z cytryny, wymieszać i odstawić.
Kunafę połamać na mniejsze części i upiec w temp 180stop. do lekkiego zrumienienia.
Upieczone ciasto rozłożyć na talerzyki, posypać orzechami, nasączyć syropem cukrowym i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 05.04.2014 14:51
Pięknie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak