Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z twarogu i mąki z orzechów nerkowca

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

15-16 sztuk

twaróg zmielony 200 gram
mąka z orzechów nerkowca 200 gram
cukier puder 60 gram
sok z cytryny 1-2 łyżki
sól 1 szczypta

Ponadto

wiórki kokosowe

Porada

(*) Orzechy można samodzielnie zmielić na bardzo drobno. (**) Zamiast wiórek można użyć dowolnych orzechów. Fajnie komponują się solone pistacje. (***) Masę przed formowaniem kulek można uprzednio schłodzić, ale nie jest to obowiązkowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z twarogu i mąki z orzechów nerkowca

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni) do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 1 - Kulki z twarogu i mąki z orzechów nerkowca foto
2
Z powstałej masy uformować niewielkie kuleczki, które następnie należy obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Krok 2 - Kulki z twarogu i mąki z orzechów nerkowca foto
3
Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
(Kulki powinny być przechowywane w lodówce. Można też je lekko zamrozić.)
Krok 3 - Kulki z twarogu i mąki z orzechów nerkowca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:31
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak