Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki serowe z winogronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy 20 dag
winogrona 15 dag
śmietana 18 proc 2 łyżki
koper świeży
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki serowe z winogronem

Ser pleśniowy rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną ( masa musi być gęsta), doprawić pieprzem i odłożyć na 30 minut do lodówki. Winogrona umyć i osuszyć, koper posiekać. Schłodzony ser wyjąć z lodówki. Zwilżonymi rękami uformować nieduże placuszki. Na środku ułożyć winogrono i uformować kulki. Obtoczyć w ziołach, ułożyć na talerzu. Podawać po schłodzeniu w lodówce ( ok. 30 minut).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 08.02.2013 12:29
Fajny przepis.
AURELKA 08.02.2013 11:16
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak