Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki ryżowe z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
pietruszka 1 natka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kulki ryżowe z serem

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 7 minut. Przesypujemy gorący ryż do dużej miski i dodajemy starty ser, skrojoną drobno natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku. Całość mieszamy i formujemy kulki. Następnie obtaczamy powstałe kulki w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia. Kulki można podawać osobno lub do obiadu zamiast ziemniaków :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak