Kulki ryżowe nadziewane mięsem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • ryż

    200 gram
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • groszek konserwowy

    100 gram
  • jajka

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • papryczka chili

  • pietruszka zielona

  • tarta bułka

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • parmezan

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotuj, wymieszaj z masłem, tartym serem i 1 jajkiem, przypraw pieprzem.
Zrób farsz: cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na oliwie, dodaj drobno pokrojony filet z kurczaka, paprykę pokrojoną w drobną kostkę i posiekaną suszoną papryczkę chili – smaż 10 min na wolnym ogniu. Z pomidora usuń skórkę, gniazda nasienne, pokrój bardzo drobno, dodaj do farszu i smaż jeszcze 5 min. Dodaj zielony groszek, posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Farsz musi mieć gęstą konsystencję.
Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nafaszeruj mięsnym nadzieniem. Panieruj w jajku i tartej bułce, smaż na złoty kolor.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (72)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 25.02.2014 22:51
pyszności :)
Kejti 17.02.2014 00:45
Rewelacyjny pomysł,na pewno spróbuję :-)
berys18 03.02.2014 08:43
świetne kulki, świetny pomysł
Granita 03.01.2014 09:20
cóż za pychotka:);uwielbiam takie dania z niespodziankami w środku
Lis 31.12.2013 00:40
Te kulki są naprawdę świetnym pomysłem aby urozmaicić obiad:)
Jagódka77 26.12.2013 11:36
wyglądają bardzo smakowicie
pestka 23.12.2013 11:36
smaczna kolacja
m1monika 23.12.2013 10:42
fajny przepis :-)
Klausia 18.12.2013 01:02
na pewno wypróbuj, świetne są :)
MarchiochaKucharzy 16.12.2013 10:55
prawie jak arancini

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat