Kulki rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeża ryba

    1 kg
  • sól

    1 łyżka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • masło

    6 łyżek
  • mąka

    6 łyżek
  • gęsta śmietana

    4 łyżki
  • olej do smażenia

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usunąć ości, obrać ze skóry. Rybę zmielić, przyprawić solą i pieprzem. Masło utrzeć, dodać mąkę, ubijając dokładnie wymieszać z rybą, wlać śmietanę, starannie wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Olej rozgrzać na patelni, smażyć do zrumienienia ze wszystkich stron. Podawać na gorąco z majonezem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 19.02.2012 16:11
świetny pomysł :)
Iwona51 31.08.2011 18:02
smaczne
sylwia / sytofala 10.08.2011 21:25
brzmi bardzo apetycznie
Ewelina38 20.06.2011 12:08
jak dla mnie bomba :) muszę wypróbować na moich małych niejadkach
jeta72 01.05.2011 10:00
Super pomysł;)
RenataZ-et 23.11.2010 16:40
Fajne dla dzieciaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat