Kulki mozzarelli w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozzarella małe kulki

    100 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • jajko

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • mąka

    50 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 3 osobnych miseczek wsypać: mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajko.
Po kolei w każdej z nich zanurzyć kulkę mozzarelli, najpierw w jajku później mące i na końcu w bułce tartej, pamiętając aby ser był dokładnie opanierowany, dzięki temu nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.
Smażyć na średnim ogniu na głębokim tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Kulki co jakiś czas odwracać, aby ser usmażył się z dookoła.
Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać, najlepiej w towarzystwie dipu pomidorowego lub konfitury żurawinowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazia 21.01.2013 16:29
super
Joanna46 21.01.2013 15:53
Ładne kąski.
Iwka 21.01.2013 15:46
wyglądają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat